Waarom Lean traineeship?

Als Leandirect zien we Black Belt kandidaten de theorie halen, maar niet de mogelijkheid hebben om aan de slag te gaan met het praktijkgedeelte. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de volwassenheid van het bedrijf of dat het bedrijf te klein is waar je werkt. Het kan ook zijn dat je "in between jobs" zit of dat je een Black Belt carrière ambieert, maar nu compleet wat anders doet. We zien bij bedrijven een grote behoefte aan het structureel oplossen van operationele problemen. Ze willen wel verbeteren maar willen eerst overtuigd worden wat Lean Six Sigma voor hun bedrijf concreet kan betekenen. Een Black Belt trainee kan van grote waarde zijn om bedrijven te helpen om een aantoonbare klant-, medewerkers- en financiële waarde te realiseren. Het mest snijd daarmee aan twee kanten. Het bedrijf kan op een laagdrempelige wijze de waarde van Lean Six Sigma ervaren en de trainee kan zijn of haar Black Belt certificering succesvol afronden.

Dit kun je van ons verwachten

We beseffen ons goed dat een Black Belt traineeship een sprong in het diepe is. Je gaat tenslotte iets doen wat je niet eerder hebt gedaan. Je hebt wel de theorie afgerond, maar dat is geen garantie dat je je projecten succesvol zal afronden. Daarom begeleiden wij je, net als bij theorie, stapsgewijs en intensief. Stapsgewijs ervaren en leren geeft meer kans op succes dan dat je met 101 dingen tegelijkertijd bezig bent. Wat kan je verwachten van het traineeship?

 • Een traineeship van minimaal 3 maanden binnen een organisatie die continu wil verbeteren
 • Uitgebreide coaching en begeleiding door een gecertificeerde Master Black Belt
 • Tussentijdse reviewmomenten van je deliverables
 • Een persoonlijk ontwikkelingsprogramma
 • Intake en eindbeoordeling (certificering) van je 2 Black Belt projecten

Waarde realiseren in de praktijk

Je krijgt van ons de opdrachtomschrijving van het traineeship en je beoordeeld zelf of de opdracht tegemoet komt aan je wensen. Zodra je de opdracht ziet zitten, organiseren wij een kennismaking met het bedrijf. Als de kennismaking succesvol is verlopen, maak je zelf contractuele afspraken met de opdrachtgever. Wij kunnen hier eventueel bij ondersteunen. Wij komen met de opdrachtgever eenmalige bemiddelingskosten overeen en hanteren GEEN marge op de financiële vergoeding die je overeenkomt met de opdrachtgever.
Je start met de eerste fase van je project, namelijk de Define fase. Hierin omschrijf je verder het probleem, doelstelling en de business case. Tussentijds hebben we reviewmomenten om de project deliverables te bespreken. Aan het einde van het project zal er een eindpresentatie door jou worden verzorgd, waarbij je opdrachtgever en Master Black Belt aanwezig zal zijn. Het traineeship is een combinatie van werken en leren, waarbij we je intensief begeleiden & coachen om een aantoonbaar resultaat neer te zetten.

Ben jij geschikt voor ons traineeship?

Een Black Belt traineeship is niet zomaar een traineeship. Je moet tenslotte aantoonbare financiële waarde realiseren. In het Lean-traineeship leer je wie je bent en waar je talent ligt. Je leert hoe je persoonlijke obstakels overwint en hoe je anderen in hun kracht zet. Ben ik geschikt voor het Lean-traineeship?

 • Ik sta bekend om mijn drive
 • Ik stel continu doelen voor mijzelf en ga hier volledig voor
 • Ik ben HBO of WO opgeleid
 • Ik heb het Lean Six Sigma theorie examen met positief gevolg gehaald
 • Ik sta open om te leren van en met anderen
 • Ik ga altijd voor het beste resultaat
 • Ik wil weten wat mensen en organisaties beweegt

Antwoord je op alles JA? Dan is het Lean-traineeship waarschijnlijk iets voor jou! Wij willen je graag leren kennen. Schrijf je in en we nemen snel contact met je op.

Neem contact op!

Heb je nog vragen? Stuur gerust een email en wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden.